tiistai 11. helmikuuta 2014

#6 Persikkarahkakupit



Seuraavaksi vuorossa on helppo ja maukas jälkkäri. Katsoin mansikkarahkakuppien ohjeen Valion netistä ja sitä hieman muutellen sain aikaan tän pääsiäisen väreihin sopivan herkun. Ohjetta voi soveltaa vaihtamalla persikan muuhun hedelmään tai marjaan.

Tarvitset:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
2 dl vispikermaa
1 prk rahkaa
n. 2 rkl persikkamehua
tilkka keltaista elintarvikeväriä
persikoita

1. Sulata margariini kattilassa.
2. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää sokeri ja sekoita.
3. Lisää muna ja sekoita.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
5. Nostele leivinpaperoidulle pellille neljä taikinakasaa, joille jää leviämisvara.6. Paista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
7. Irrota keksit heti lastalla ja nosta ne käännettyjen kuppien päälle jäähtymään (muista valita kuumuutta kestävät kupit!) Voit painella reunoja tarvittaessa kuppimaiseen muotoon. Jos keksit ehtii kovettua, laita ne hetkeksi kuumaan uuniin.
8. Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka, mehu ja elintarvikeväri.
9. Jaa täyte valmiisiin keksikuppeihin ja koristele persikanlohkoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti