sunnuntai 23. helmikuuta 2014

#10 Janssonin pannari

Tänpäiväinen ohje on alunperin Pirkan nettisivulta napattu, eli Janssonin pannari. Tämän reseptin nimi johtuu varmaan siitä, että raaka-aineet muistuttavat Janssonin kiusausta. Anjovisfileitä ja peruna-sipulisekoitusta.

Kokeilin tätä ohjetta kokkikerhossa ja se tuntui hieman liian erikoiselta kerholaisille, mutta meillä kotona tästä ainakin pidettiin. Sanoisin, että kaikille Janssonin kiusauksen faneille, jotka kaipaavat hieman vaihtelua, tää ohje on todella hyvä tai ainakin kokeilemisen arvoinen.

Tuo ohjeessa mainittu omenalisäke saattaa kuulostaa oudolta, mutta se sopii valmiin pannarin kanssa yllättävän hyvin, eikä anjoviksen maku ole silloin liian vahva.

Pannari
6 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
6-7 kpl perunoita
1 iso sipuli
3 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 rs (2 x 100 g) anjovisfileitä

Omenalisäke
200 g kermaviiliä
2 hapahkoa omenaa
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl sitruunanmehua



Vatkaa jauhot ja munat maidon joukkoon tasaiseksi seokseksi.
Mausta suolalla ja jätä taikina turpoamaan noin 30 minuutiksi.

Raasta kuoritut perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Levitä peruna-sipuliseos tasaisesti uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja pippuria, sekä lisää öljyä. Kypsennä perunoita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Nosta pelti uunista ja ripottele pinnalle hienonnettu ruohosipuli. Levitä peruna-sipulisekoituksen päälle valutetut anjovisfileet. Kaada taikina uunipannulle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pannari on saanut paistoväriä pintaan.

Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste, ruohosipuli ja sitruunanmehu kermaviilin joukkoon.

Leikkaa pannari annospaloiksi ja tarjoa omenalisäkkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti