sunnuntai 9. helmikuuta 2014

#4 Suklaamuffinit suklaasydämellä

Nyt kaikki suklaaholistit kuulolle! Tämän ohjeen oon alunperin löytänyt mun serkun blogista ja näitä muffinseja on nähty monesti sekä meillä kotona, että kokkikerhon tarjoilupöydällä. Perinteiset suklaamuffnsit jää näiden varjoon, sillä kukaan ei voi vastustaa ihanan pehmeää suklaasydäntä. Tätäkin ohjetta on tosi helppo muunnella mieleisekseen vaihtamalla suklaata, jota muffinsien keskelle tulee. Ja jos suklaata on liikaa, voi kokeilla yhdistää suklaasydämen vaaleaan taikinaan. Mun mielestä nämä muffinsit on hyviä koristelematta, mutta toki vaihtelua saa esimerkiksi sulatetulla suklaalla tai cupcake-kuorrutteella. Yksi hyvä tapa on myös ostaa herkullisen näköisiä ja värisiä muffinsivuokia.

Ohje on tosi helppo ja nopea valmistaa, ja lopputuloksena on parisenkymmentä taivaallisen hyvää muffinsia. Kypsyyttä ei tosiaan kannata kokeilla perinteisesti tökkäämällä coctailtikkua keskustaan, sillä suklaan on tarkoitus pysyä pehmeänä. Sen sijaan kypsyys selviää pinnan väristä ja taikina vetäytyy reunoilta hieman sisäänpäin. Eli toisinsanoen, kun pinta ei ole enää taikinainen, muffinsit on valmiita.

Jokaisen muffinsin sisälle tulee siis pala suklaata. Suklaan saat itse valita, eikä sen tarvitse olla edes välttämättä suklaalevyn muodossa, sillä myös esimerkiksi Pätkis-patukoista sai hyvin leikattua sopivia palasia. Mä oon kokeillut tätä ohjetta Maraboun Daim- ja minttukrokanttisuklailla, Geishalla, Pätkiksellä sekä Fazerin sinisellä ja kaikki toimii tosi hyvin.


Tarvitset:
1 levyn suklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl rasvatonta maitoa

1. Leikkaa halutessasi vajaa puolet suklaalevystä rouheeksi (jos et halua suklaarouhetta taikinaan, ylimääräisen suklaan voi myös syödä..).
2. Vaahdota margariini ja sokeri, jonka jälkeen lisää kananmunat yksitellen sekaan voimakkaasti vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Lopuksi lisää suklaarouhe nuolijalla sekoittaen.
5. Nosta kahdella lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta vuokaan yksi suklaapala "sydämeksi" ja peitä taikinalla.
6. Kuumenna uuuni 225 asteeseen ja paista n. 12-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti