maanantai 16. kesäkuuta 2014

#15 Suklaavaahtotorttu

Taas piiiitkän tauon jälkeen aattelin tulla kirjotteleen rippijuhlaherkkujen ohjeita tänne blogin puolelle. Nyt ois vuorossa suklaavaahtotorttu, johon nappasin ohjeen Maria Öhrnin kirjasta Pehmeät suklaakakut. Tää kakku sopii tosi hyvin juhliin tarjottavaksi, koska sen voi tarvittaessa pakastaa. Tää kakku oli tositosi makeaa, mutta silti superhyvää ja ainakin kaikki suklaanystävät tykkää varmasti.


Kirjan ohjeessa pohjana käytettiin mantelimassasta, kananmunista ja kaakaojauheesta sekotettua massaa, mutta mä en itse tykkää kauheesti mantelimassasta, joten tein pohjan Dominoista ja voisulasta. Koristelin kakkua hieman erivärisillä suklaanonparelleilla.

Tarvitset:
pohja
200g Domino-keksejä murusina
50g sulatettua voita tai margariinia
suklaavaahto
200g taloussuklaata
6 After Eight -palaa
1 kananmunan keltuainen
3 dl kuohukermaa

1. Voitele ja halutessasi korppujauhota irtopohjavuoka. 
2. Sekoita keksimurut ja voisula tasaiseksi massaksi ja tasoittele se vuoan pohjalle.
3. Sulata paloiteltu taloussuklaa vesihauteessa ja lisää lopuksi joukkoon hyvin sekoittaen After Eightit.
4. Jäähdytä suklaaseos haaleaksi, jottei keltuainen juoksetu.
5. Vatkaa sillä aikaakerma pehmeäksi vaahdoksi.
6. Sekoita keltuainen haaleaan suklaaseokseen ja lisää kermavaahto.
7. Levitä suklaavaahto keksipohjan päälle ja laita kakku peitettynä jääkaappiin.
8. Irroita vuoasta ja koristele halutessasi vasta juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti