maanantai 23. kesäkuuta 2014

#18 Aprikoosikakku

Näihin juhliin halusin jonkun uuden kahvi-/kuivakakun ja päätin kokeilla Myllyn Parhaan ohjeella aprikoosikakkua. Kakku onnistui hyvin, vaikka ainakin mä oon tottunut tekemään kuivakakut erilailla, eli siis ensin vaahdotettais rasva ja sokeri jne. Kirjottelen nyt silti tän ohjeen Myllyn Parhaan mukaan.

Tarvitset:
5 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vanilijasokeria
2,5 dl kermaa
3 kananmunaa
150 g juoksevaa margariinia
1 dl aprikoosimarmeladia
reilu 100g kuivattuja aprikooseja pilkottuna

1. Sekoita kuivat aineet keskenään (halutessasi siivilöi)
2. Lisää loput aineet hyvin sekoittaen.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 min.
5. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti