lauantai 24. toukokuuta 2014

#14 Maapähkinävoikeksit

Nyt ois vuorossa maapähkinävoikeksien ohje, jonka löysin Jill Parkerin ja Patrik Giardinon kirjottamasta Amerikkalainen keittokirja (The American Cookbook) -kirjasta. Muuntelin taas ohjetta hieman ja vähensin jauhojen määrää. Jätin myös ohjeessa mainitun haarukalla painamalla tehdyn kuvioinnin pois ja laitoin koristeiksi hasselpähkinöitä. Kuvassa kyseiset pikkuleivät on siis alemman lautasen oikeassa reunassa :).


Tarvitset:
125 g voita
1 rkl kahvikermaa
1 dl karkeajakoista maapähkinävoita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2.5 dl vehnäjauhoja
½ tl vanilliinisokeria
¼ tl suolaa
½ tl soodaa

1. Sekoita voi, kerma ja maapähkinävoi keskenään sähkövatkaimella.
2. Lisää joukkoon sokeri, fariinisokeri ja muna. Sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita vehnäjjauho, vanilliinisokeri, suola ja sooda keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon hyvin sekoittaen.
4. Pyörittele taikinasta palloja, litistä hieman ja laita leivinpaperoidulle uunipellille. Muista jättää hieman leviämisvaraa.
5. Paista 175-asteisessa uunissa 10-20 minuuttia pikkuleipien koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti