perjantai 9. tammikuuta 2015

#21 Lihapullat

Mä kirjoitin johonkin postaukseen, että itsetehtyjen lohkoperunoiden rinnalle sopii muun muassa nämä lihapullat (linkki lohkoperunoiden ohjeeseen). Ohje ei oo vaikea, vaikkakin lihapullien pyöritteleminen saattaa pitkästyttää. Toki samasta ohjeesta voi makunsa mukaan muotoilla jauhelihapihvejä tai -murekkee. Lopputulos on sen vaivan arvoinen, koska kaupan valmislihapullat jää kirkkaasti kakkoseksi. Tästä ohjeesta mulla ei ollut kuvaa, eli KUVA ON GOOGLESTA! :)

AINEKSET:
1 dl korppujauhoja
1 pss ranskalaisen sipulikeiton aineksia
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
800 g naudan jauhelihaa

VALMISTUSOHJEET:
1. Yhdistä korppujauho ja sipulikeittoainekset kermaviilin kanssa kulhoon turpoamaan 10 minuutiksi. Lisää tarvittaessa vettä.
2. Lisää kananmuna ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Pyörittele lihapulliksi, muotoile pihveiksi tai tee mureke, jonka sisään voi laittaa esim. voimakasta koskenlaskijasulatejuustoa.
4. Lihapullat ja pihvit voit paistaa pannulla tai uunissa kypsiksi. Mureketta paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti