lauantai 10. tammikuuta 2015

#23 Kauraomenapaistos

Nyt olis vuorossa aika perinteinen kauraomenapaistos, tai ainakin meillä tätä on tehty jo kauan, vaikkakin ohje on saattanu muuttua vuosien varrella. Kirjotan tähän nyt sen ohjeen, mitä oon itse käyttänyt ja ainakin mä oon tykännyt. Tästä ohjeesta ei oo sen kummempaa kerrottavaa, eli ohjeen löydät kuvien alta :)


AINEKSET:
OMENAT: 4 omenaa
4 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
TAIKINA: 200 g margariinia  
1,5 dl sokeria  
2 dl vehnäjauhoja
1 dl karahiutaleita  
1 kananmuna  
0,75 dl maitoa  
1 tl leivinjauhetta  
1 tl vanilliinisokeria  
TARJOILUUN: vaniljakastiketta


VALMISTUSOHJEET:
1. OMENAT: Kuori omenat, poista siemenkota ja viipaloi ne.
2. Sulata voi ja sokeri paistinpannulla sekoittaen. Kuumenna, kunnes seos on kullanruskeaa.
3. Sekoita joukkoon kaneli, lisää omenalohkot ja paista, kunnes omenat alkavat pehmetä = omenat karamellisoidaan.
4. TAIKINA: Sulata margariini ja sekoita se kulhossa sokerin kanssa esim. puuhaarukalla.
5. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet hiljalleen. (ei vielä leivinjauhetta).  Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa, sillä se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
6. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla hieman löysää.
7. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle karamellisoidut omenapalat. 


1 kommentti:

  1. Missä asteessa ja kuinka kauan tämä ihanuus uunissa?

    VastaaPoista